WeirdSpace Digital Library - Kultur uden grænser

Kvinden i buret (2007)

Af Jussi Adler-Olsen
Kvinden i buret Den grundliggende historie
Efter en opgave der går galt og resulterer i én kollegas død og en anden der bliver invalideret, skal Carl Mørck tilbage på jobbet. Selv blev han kun lettere såret, men mentalt føler han sig slet ikke klar, og ledelsen er ikke uenig. En ny bevilling, der er yderst lukrativ for afdlingen gør, at man opretter en afdeling for afslutning af gamle sager, hvor Carl kan sidde i kælderen og passe sig selv, uden at skabe flere problemer for sig selv og afdelingen, mens hovedparten af midlerne omdirrigeres til anden anvendelse i afdelingen.

Carl opdager hvad der foregår, og det lykkes ham at få tiltusket sig en assistent og en bil til eget brug, og belaver sig derefter på at sidde og lave så lidt som muligt, og ikke være til besvær.

Carls assistent, Assad, er imidlertid fyr og flamme, og glæder sig til jobbet, så han går i gang med at se stablen af uafsluttede sager igennem, og en af dem han finder er politikeren Merete Lyngaards forsvinden, fem år tidligere. Modvilligt tager Carl sagen op, men da han opdager, at der er noget der ikke stemmer i sagen, begynder han at grave i historien.

Merete Lyngaard har i den mellemliggende tid været fanget i et trykkammer, uden at vide hvorfor hun er blevet kidnappet, isoleret og udsat for stadigt højere tryk... eller om hun vil komme ud igen eller dø derinde.


Hvordan var den?
Fed underholdning!

Det er ikke toppen af poppen, men det er absolut værd at læse. Figurerne giver mening, historien er godt skruet sammen, og sproget flyder let og ubesværet. Carl Mørck og Assad er figurtyper man har set før, men de bliver ikke på noget tidspunkt til klicheer, som man kunne frygte. Den todelte historie, Carl Mørch på den ene side og Merete Lyngaard på den anden, fungerer godt. Jeg ser bestemt frem til at læse de næste bind i serien.


Rating
★★★★


- Michael Pilgaard