WeirdSpace Digital Library - Kultur uden grænser

Slinger i rumtiden (2015)

Af Emil Taj Petersen
Slinger i rumtiden Den grundliggende historie
Krigsveteranen Bark og et par medsammensvorne får den geniale idé at kidnappe en prinsesse for at få en løsesum. At kidnappe prinsessen gik nogenlunde uden problemer, men så begyndte planen at komme af sporet, hvorefter det begyndte at gå galt for til sidst at ende i katastrofe.

Hvis en knap på en destroyer med sine planetødelæggende våben rettet mod en planet, har påskriften 'destruktion', og ikke er en knap til selvdestruktion, hvad er det så?

Hvem var robotten Peter, som startede et oprør mod menneskene for at blive fri, og hvem var det, der havde givet ham ordren?

Hvis man er blevet slynget ud i fremtiden, og det kun er muligt at bevæge sig fremad i tid, hvordan pokker kommer man så tilbage til sin egen tid?

Og når ens hjerne er blevet flyttet over i en beholder af en gal robot, hvordan får man den så tilbage på plads. Og nok så vigtigt: Hvad stiller man op med den overskydende hjerne, man står tilbage med?


Hvordan var den?
Det er en rigtig røverhistorie! Ganske underholdende. Hvis man er til den lidt tossede og actionorienterede humor man kender fra Star Wars, Indiana Jones og Hitchhikers Guide to the Galaxy, så er dette et godt bud på en underholdende historie.

Stilen er let læselig og morsom. Der er ikke vold og "voksne" situationer i historien, men den bliver på den anden side heller aldrig pattet og barnlig, og holder sig til actioneventyret, så hostorien er et godt og underholdende actioneventyr for både børn og voksne.

Bogen er en del af Science Fiction Cirklens Zap!-bøger for børn og unge, og kan, efter min mening, læses af børn fra omkring 10-års-alderen op opefter. På Bogforum så jeg en pige på 8 der læste den uden problemer, men dette vil jeg ikke forvente var det generelle billede af bogens sværhedsgrad. En god sammenligning er første bind af Harry Potter. Hvis barnets niveau er til De Vises Sten, vil de også kunne læse og have glæde af Slinger i rumtiden.


Rating
★★★★


- Michael Pilgaard