WeirdSpace Digital Library - Kultur uden grænser

RED (2010)


RED Den grundliggende historie
Frank Moses er en pensioneret hitman for CIA, som lever et anonymt og kedeligt liv. Så en dag, uden grund, lader det til, bliver han angrebet af en gruppe snigmordere. For at overleve og finde ud af hvorfor han er udpeget til at skulle fjernes, samler han en gruppe af tidligere kolleger, som også er RED, Retired Extremely Dangerous, og jagten er i gang. Det kan godt være de er gamle, men de er ikke for gamle.


Hvordan var den?
Det var en af de mest underholdende film jeg har set, og jeg har set en del. En fremragende kombination af en solid historie med et par overraskende udviklinger, interessante figurer og cool effekter... og et par sjove idéer til at forstærke historien. Bruce Willis, Helen Mirren, Morgan Freeman, John Malkovich og Karl Urban er perfekte i deres respektive roller, og de gør figurerne tiltalende og troværdige, inden for historiens rammer. For dem der kan lide actionfilm, kan denne film i højeste grad anbefales.

RED er baseret på en tegneserie (mini-serie) af by Warren Ellis og Cully Hamner. Filmen er meget forskellig fra tegneserien i forhold til historien, men historien indeholder meget af den underholdende galskab og opfindsomhed man finder i Warren Ellis' serier, og det kunne lige så godt have været en af hans serier. For dem der kun har set filmen, og kunne lide den, kan jeg anbefale også at læse tegneserien.


Rating
★★★★★


111 min.
Farve


- Michael Pilgaard