WeirdSpace Digital Library - Kultur uden grænser

De kører om natten (1940)


De kører om natten Den grundliggende historie
De to brødre Paul og Joe Fabrini arbejder som chauffører i Californien, hovedsagelig med at fragte frugt fra farmene til markederne i Los Angeles. Branchen er hård, med korrupte forretningsmænd og benhård konkurrence, men Paul prøver at forsørge sin familie, og Jee prøver at starte en familie sammen med den tidligere servitrice Cassie Hartley.

Alt ændrer sig da de to brødre tager chancen og køber deres egen lastbil for at starte deres egen firma. Lastbilen forulykker og Paul bliver skadet og ude af stand til at arbejde.

For at få det hele til at hænge sammen, begynder Joe at arbejde for vennen Ed Carlsen. Ed's smukke kone Lana elsker ikke sin mand, men hun er meget interesseret i Joe. Og så begynder dramaet.


Hvordan var den?
En meget stor fornøjelse!

Det er en af mine personlige favoritter. Ikke så meget action, men en meget menneskelig historie om to brødre, der prøver at leve af at fragte gods, og hvad livet bringer dem. En del af det der får det til at fungere så godt, er at det ikke er en simpel historie, men i virkeligheden tre historier der arbejder sammen. Dette kunne have været en kedelig film, hvis den var blevet fortalt anderledes, men dette er bare en tiltalende og underholdende historie.


Rating
★★★★★


Originaltitel: They Drive by Night
95 min.
Sort/hvid


- Michael Pilgaard