WeirdSpace Digital Library - Kultur uden grænser

Jule-vittigheder
Næste gang, et barn spørger dig, om julemanden eksisterer, så forklarer du det bare på denne (korte) men sjove (ingeniørmæssige) måde:

 1. Der er ca. 2 milliarder børn (personer under 18) på jorden. Imidlertid skal julemanden ikke besøge muslimer, hinduer, jøder eller buddhister, hvilket reducerer antallet til 15 % eller 378 millioner. Med et verdensgennemsnit på 3,5 børn pr. husstand er der altså 108 millioner husstande at besøge, idet vi antager, at der er mindst ét artigt barn i hver husstand.
 2. Julemanden har, p.g.a. jordens forskellige tidszoner og rotation, ca. 31 timer at klare sit arbejde i, idet vi antager, at han rejser fra øst mod vest, hvilket ville være logisk at gøre.
  Det svarer til, at han besøger 967,7 husstande pr. sekund. Det vil altså sige, at for hver kristne husholdning med et artigt barn har julemanden ca. 1/1000 sekund til at parkere slæden, springe ud og hoppe ned gennem skorstenen, fylde sokkerne, der hænger på kaminen, anbringe de resterende gaver under træet, spise det slik der er lagt frem til ham, kravle op igen gennem skorstenen, hoppe op i slæden og fortsætte til det næste hus.
  Idet vi antager, at alle hustande, som skal besøges, er jævnt fordelt (det ved vi selvfølgelig, at de ikke er, men vi vil antage det til brug for beregningerne), er der ca. 1 km. mellem hvert hus i gennemsnit.
  Det giver en samlet rejse på ca. 100 millioner km, idet toiletbesøg og pauser fraregnes.
  Det vil sige, at Julemandens slæde flyver ca. 1000 km i sekundet eller 3000 gange lydens hastighed. Til sammenligning kan nævnes, at det hurtigste menneskeskabte fartøj nogensinde, rumsonden Ulysses, flyver ca. 50 km i sekundet. I øvrigt kan et konventionelt rensdyr max. løbe ca. 30 km i timen.
 3. Nyttelasten i slæden er et andet interessant aspekt. Idet vi antager, at hvert barn minimum får et lego-sæt af mellemstørrelse (1 kg), skal slæden medtage over 500.000 tons, julemanden selv ikke medregnet. På land kan et normalt rensdyr max. trække ca. 200 kg. Selv hvis vi antager, at de specielle flyvende rensdyr kan trække 10 gange denne vægt, kan opgaven ikke klares med 8 eller 9 - julemanden ville have brug for 360.000 rensdyr.
  Dette vil, sammen med gaverne bringe slædens samlede vægt op på ca. 600.000 tons.
 4. 600.000 tons, som flyver med 1000 km i sekundet skaber en enorm luftmodstand. Dette ville opvarme rensdyrene på samme måde som en meteor, der kommer ind i jordens atmosfære. De to fører-rensdyr ville hver absorbere en energi på 14.300 trilliarder joule pr. sekund, eller 14.300 trilliarder watt. De ville simpelthen flamme op øjeblikkeligt, og rensdyrene bagved ville blive udsat for overlydsbrag og derefter selv flamme op. Den samlede rensdyrflok ville være brændt af i løbet af 4,26 tusindedele af et sekund, dvs. ca. når julemanden er nået til det femte hus. Men det kan i øvrigt være lige meget, for idet julemandens slæde accelererer fra 0 til 1000 km/s på 1/1000 sekund, vil alle i slæden blive udsat for en kraft 17.500 gange stærkere end tyngdekraften. En julemand på 150 kg. (vægten skønnet ud fra eksisterende billedmateriale) ville blive naglet til bagenden af slæden svarende til en vægt på ca. 3 millioner kg, hvilket øjeblikkeligt ville knuse hvert et ben i hans krop og forvandle ham til en gang splat.
 5. Konklusionen er derfor, at hvis julemanden nogensinde har eksisteret, er han død nu.1. december

TIL ALLE ANSATTE

Det er med glæde jeg kan oplyse, at virksomhedens årlige julefrokost fejres på Steakhouse Argentina den 20. december. Der vil være julepyntet og et lille orkester kommer og spiller hyggelige julesange.

Den viceadministrerende direktør kommer udklædt som julenisse og tænder juletræet.

Der må gerne købes julegaver, men de må ikke koste mere end 200 kroner.

Jeg ønsker jer og jeres familier en fredfyldt advent.

Tina Johansen
Personaleansvarlig


2. december

TIL ALLE ANSATTE

Det var ikke meningen, at gårsdagens melding skulle udelukke vores tyrkiske kolleger. Vi ved, at deres helligdage ikke fuldstændig svarer til vores. Derfor vil vi fremover kalde julefesten for årsafslutningsfest. Der bliver desuden hverken juletræ eller julesange.

Jeg ønsker jer og jeres familier en hyggelig stund fremover.

Tina Johansen
Personaleansvarlig


3. december

TIL ALLE ANSATTE

Efter et diskret tips fra et medlem af Anonyme Alkoholikere, der kræver et 'tørt' bord, er jeg glad for at kunne opfylde deres ønske, men vil samtidig påpege, at anonymiteten bagefter ikke kan garanteres. Desuden vil der ikke! blive anledning til at give julegaver, da fagforeningen har protesteret og anført, at 200 kroner er for mange penge at bruge på dette.

Tina Johansen
Ansvarlig for personaleforskning


7. december

TIL ALLE ANSATTE

Det er lykkedes mig at få reserveret et bord langt borte fra buffeten for vores medlemmer af Vægtvogterne, et bord nær toiletterne for alle gravide, homofile skal sidde ved siden af hinanden. Lesbiske behøver ikke sidde sammen med de homofile mænd, men får et bord for sig selv. De homofile skal selvsagt nok få en blomsterdekoration på deres bord. Er I tilfredse nu...

Tina Johansen
Galehusansvarlig


9. december

TIL ALLE ANSATTE

Naturligvis kommer vi til at tage hensyn til ikke-rygere og forsøger at bruge et tungt gardin, som kan adskille festsalen. Alternativt vil vi placere rygerne i et telt uden for restauranten.

Tina Johansen
Ansvarlig for personaleundertrykkelse


10. december

TIL ALLE ANSATTE

Vegetarianere! jeg har bare ventet på at høre fra jer!

Jeg er skide ligeglad, om det passer jer eller ej. Vi går på Steakhouse!!!!!!

I må for min skyld rejse til månen den 20. december for at sidde så langt borte fra 'dødsgrillen' som muligt. Nyd salatbaren og spis rå tomater!! For resten har tomater også følelser! De skriger, når man skærer i dem, jeg har selv hørt det!!! Der fik jeg jer!!!

Jeg ønsker alle en fandens jul, drik jer dødfulde og gå i koma!!

Hilsen 'bitchen' fra 3. sal!!!


14. december

TIL ALLE ANSATTE

Jeg er sikker på, jeg taler på vegne af os alle, når jeg håber, at Tina Johansen snart er i god bedring. Der vil blive sat pris på, om I hjælper til og sender mange 'God bedring'-kort til psykiatrisk afdeling. Ledelsen har for øvrigt bestemt, at der ikke bliver nogen fest den 20. december. I kan i stedet holde fri den 20. december på virksomhedens regning.

Frederik Lindstrøm
Fungerende personaleansvarlig